Mama si copil in brate

Cel mai simplu mod să devii fericit!

Studiile au arătat că daca ne îmbrățișăm vreme de 29 secunde, se secretă hormonul fericirii, responsabil de starea de bine, de liniște și pace.

În contrast cu asta, cei mai mulți dintre părinți stiu sau sunt sfătuiți, când în viața lor apare un bebeluș, să nu îl învețe în brațe. Cu tristețe, recunosc că și eu am știut și am făcut la fel cu fiul cel mare. Astăzi e foarte independent, vrea să faca singur toate lucrurile și imi spune mereu că vrea să facă cum vrea el. Nu e un lucru rău, dacă privești din perspectiva corectă, dar cel mai trist e că nu mă lasă să îl țin în brațe, să îl alint, să îl liniștesc când e supărat sau obosit. Și aceasta în contextul în care când a crescut și cerea în brațe, l-am ținut pe ideea că nu va cere o veșnicie.

Cu micuța însa și cu mijlociul, parcă au crescut la pietul meu. I-am ținunt în brațe cât de mult am putut. Am folosit marsupiul la fel de mult fie în casă fie afara. O fac pentru mine, mă conecteaza la ei, îmi aduce pace și liniște, starea lor de bine ce apare instant în momentul când îi lipești de tine. Soțul spunea zilele trecute „Ema a trăit numai în brațele tale. Ești una cu ea și ea una cu tine!” Așa este! Poate fizic e dificil să fac totul numai cu ea în brațe, dar timpul în care ei vor în brațele noastre e atât de scurt... Cât va mai vrea în brațele tale?! Cât se va mai alipi de tine ca de o sursă de energie?! Un an ?! Doi?! Fiul meu cel mare are cinci ani și vreo 20 de kilograme. Cu greu mai reușim să îl ținem în brațe. Nu mai cere să îl luăm dar când prind ocazia, de obicei dimineața când e foarte somnoros, îl țin cu drag. Cred că am trecut în faza în care eu sunt cea care mă incarc de fericire mai mult decât el atunci când ne îmbrățișăm.

Câtă pace și liniște este atunci când ne îmbrățișăm! La bebeluși se vede cel mai bine; de obicei ei dau din mâini și din piciorușe constant. Asta până când îi iei în brațe. Atunci se liniștesc complet. E fantastic sentimentul ce se crează în momentul acela. E fericire pură, e pace și liniște desăvârșită!

Așa că îți recomand în urma studiilor și mai mult din experiența proprie, îmbrățișeazăți partenerul! Îmbrățișează-ți micuțul! Învață-i pe micuți să se îmbrățișeze între ei! E atât de simplu și pe atat de valoros....

Ține-mă in brațe mamă si tata!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *